Tutireceptek.hu fejléc

Töltött dagadó krumplipürével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1, 2 kg dagadó (lágya)
5 db szikkadt zsömle
5 db tojás
1 fej hagyma (nagyobb)
1 evőkanál zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír

1 kg krumpli
3 dkg vaj (vagy margarin)
kevés tej


Elkészítés:
A húst sózom, borsozom.
Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött csirkemell » Töltött rántott tojás » Erdélyi töltött paprika » Töltött karalábé (Update1)
» Túróval töltött narancs » Töltött kovászos uborka » Csirkével töltött gomba » Túróval töltött szilva
» Töltött csirke krumplival » Tőltőtt burgonya » Sokadik töltött csirkecomb » Sajttal töltött kiflik
» Túróval töltött gombafejek » Gombával töltött krumpli » Sonkával töltött padlizsán » Túróval töltött körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.