| Rakott zöldborsó receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg mirelit zöldborsó 40 dkg sertéslapocka 2 dl pohárban kimért rizs 10 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál piros paprika 1 késhegynyi őrölt bors 1 cs. zöldpetrezselyem olaj 1 fej hagyma só 1 poharas tejföl Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt. A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |