| Burgonyafánk receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg burgonya 30 dkg liszt 2 dkg élesztő 2 tojássárgája 2 dl tej 3 dkg zsír cukor só sütőzsiradék Elkészítés: Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra. A receptet beküldte: wikyca0 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |