| Barackos-pudingos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt 30 dkg porcukor 1 kg sárgabarack (lehet darabos sárgabarack lekvár is) fél csomag sütőpor 1 db tojás 2 db tojás sárgája 15 dkg sütőmargarin A pudinghoz: 2 csomag főzős vaníliás pudingpor 1 l tej 5-6 evőkanál cukor Elkészítés: Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magasfalú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a sárgabarack-feleket, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb, majd közepes lángon nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |