| Foszlós kalács(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 20 dkg cukor 3 dl tej 4 dkg élesztő 2 dl tejföl 10 dkg Rama margarin 2 tojás 1 kk só 1 tojás a kenéshez mazsola sütőpapír a formába Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd 1 órát pihentetjük. Én 2 kalácsot szoktam ebből a mennyiségből készíteni, ezért 6 kis cipóba osztom a tésztát. Egyenként kisodrom őket, és hármasával megfonom. Püspökkenyér formát (szögleteset) kibélelek sütőpapírral, és beleteszem a kalácsot.Tojással lekenem, 15 perc pihentetés, majd újra lekenem, és mehet a sütőbe, 170 fokon 50 perc. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |