| Túró fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg rétesliszt, 25dkg túró, 6 tojás, csipet só sütéshez bő olaj Tálaláshoz: 10dkg darált mák, 2 dl tej 10dkg cukor kimagozott meggybefőtt Elkészítés: Először a köretet készítjük el. A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, és a mákot beleszórva egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd a kihűtjük. (Ha túl sűrű lenne még kevés tejjel hígítjuk.) A meggyet leszűrjük, és a cukorral meg kevés meggylével pár percig pároljuk, melegen tartjuk. (A maradék meggylét üdítőitalként tálaljuk.) Az egérkékhez a túrót burgonyanyomón áttörjük.A tejet csipet sóval felforraljuk, a lisztet- állandóan kevergetve- beleszórjuk.Fakanállal a tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik, majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat egyenként simára keverjük benne, majd a túrót is belekeverjük. Az olajat felforrósítjuk és a kanalat belemártjuk, utána beleszaggatjuk a tésztát,szép pirosra kisütjük. Papírtörölközőn leitatjuk.Porcukorral meghintve,hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséri. Laktató és nagyon finom,könnyű . A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |