Tutireceptek.hu fejléc

Túró fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25dkg rétesliszt,
25dkg túró,
6 tojás,
csipet só
sütéshez bő olaj
Tálaláshoz:
10dkg darált mák,
2 dl tej
10dkg cukor
kimagozott meggybefőtt

Elkészítés:
Először a köretet készítjük el. A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, és a mákot beleszórva egy-két
percig a tűzön kevergetjük, majd a kihűtjük.
(Ha túl sűrű lenne még kevés tejjel hígítjuk.)
A meggyet leszűrjük, és a cukorral meg kevés meggylével pár percig pároljuk, melegen tartjuk.
(A maradék meggylét üdítőitalként tálaljuk.)
Az egérkékhez a túrót burgonyanyomón áttörjük.A tejet csipet sóval felforraljuk, a lisztet- állandóan kevergetve- beleszórjuk.Fakanállal a tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik,
majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat egyenként simára keverjük benne, majd a túrót is belekeverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a kanalat belemártjuk, utána beleszaggatjuk a tésztát,szép pirosra kisütjük.
Papírtörölközőn leitatjuk.Porcukorral meghintve,hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséri.

Laktató és nagyon finom,könnyű .


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos alma pie » Gesztenye rudak » Angol palacsinta » Citromtorta 4.
» Egyszerű almás pite » Dupla sajtos muffin » Vaníliatorta » Néger szalámi
» Fahéjas torta » Borhabtorta » Epres vajas süti » Tejszínkrémes szelet
» Citromos álom pohárkrém » Kiwi szelet » Egyszerű csók » Gesztenyés-diós falatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.