| Almalappancs. (gyors) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db ökölnyi leveses alma 1 db eg. tojás 4 ek. krist.cukor 1 kk. fahéj(őrőlt) 1 db citrom reszelt héja liszt amennyit felvesz olaj a sütéshez Elkészítés: Az almákat mosás után lereszeljük, szálkás reszelőn. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, fahéjat, citrom reszelt héját. 10 percet hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy bekeverve, nokedli sűrűségű legyen. Forró olajban, evőkanállal, lapocskákat készítünk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és kész. Melegen tálaljuk. Tanácsok: Cukor helyett tehetünk bele édesítőszert, 10-15 szemet. Ha nincs otthon friss citrom, jó bele a citromlé is, egy ek.-nyi. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |