| Édes-krémes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 625 g tejföl (1 nagy és egy kis dobozos) 5 ek kristálycukor (vagy porcukor) 1 tk kakaópor 1 tk vaníliás cukor 2 kis cs háztartási keksz (kb. 300 g-ot használtam fel) Elkészítés: Ha kristálycukrot használunk, előtte daráljuk össze kissé. Nem baj, ha nem lesz teljesen por állagú. Körülbelül 250 g tejfölt simára keverünk 2 ek cukorral, és 0, 5 tk vaníliás cukorral. Egy jénai alját sorban kirakjuk háztartási keksszel. Erre ráöntjük a cukrozott tejfölt és elegyengetjük, majd ráteszünk még egy sor háztartási kekszet. Körülbelül 200 g tejfölt simára keverünk 1, 5 ek cukorral, 1 csipet vaníliás cukorral és körülbelül 1 tk kakaóporral. Ezt a keveréket ráöntjük a háztartási kekszre és elegyengetjük. Ezt követően még egy sor kekszet teszünk rá. A maradék tejfölt kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a keksz tetején (abban az edényben kevertem ki, amiben előtte a kakaósat is, így nem lesz annyira fehér a teteje). A sütit betesszük a hűtőbe néhány órára, legjobb legalább egy éjszakát hagyni. Finoman megpuhul a keksz. Könnyedén kockákra vágjuk, esetleg egy kis gyümölccsel tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |