| Barackos-pudingos csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt 7 dkg cukor 15 dkg margarin 4 dkg élesztő kb. 2,5 dl tej 1 tojás kevés reszelt citromhéj csipet só 10 dkg mazsola A töltelékhez 8 szép, nagy sárgabarack 1 cs. vaníliaízű pudingpor 5 dl tej 1 cs. vaníliás cukor 4 dkg porcukor 1 tojássárgája csipet só Elkészítés: Először elkészítjük a tésztát, amelyhez a lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény, kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos margarin felét, belereszeljük a citromhéjat. Langyos helyen addig pihentetjük, amíg a duplájára nem kel. Közben elkészítjük az előírásnak megfelelően a pudingot, de ízét még egy tasak vaníliás cukorral, meg csipet sóval erősítjük. Ha kihűlt, közzé keverjük a tojássárgát is. A megkelt tésztát 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk, megöntözzük olvasztott margarinnal (kevés margarint még félreteszünk a kenésre), meghintjük a jól megmosott mazsolával. úgy göngyöljük össze, akár a beiglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk. Az így nyert csigákat kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. Közepükbe mélyedéseket nyomunk, félig megsütjük. A barackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Minden mélyedésbe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy fél sárgabarackot borítunk. Visszatoljuk a forró sütőbe, és teljesen megsütjük. A sütés vége felé még megkenjük a félretett olvasztott margarinnal, hogy szép fényes legyen. Melegen, hidegen egyaránt finom, és mutatós tészta. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |