Tutireceptek.hu fejléc

Tulumba ( török édesség) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 ek. vaj
5 kávéscsészényi liszt
5 kávéscsésze víz
5 tojás
1 csipet só.

A sziruphoz:
500 grporcukor
2,5 pohár víz
1 ek citromlé

Elkészítés:
Előbb a szirupot készítsük el.A vizet a porcukorral forraljuk fel, ha felfort adjuk hozzá a citromlevet majd még hagyjuk egy fél percet forrni, ezután hagyjuk kihülni.

A vizet a vajjal egy lábosban forraljuk fel, ha felforrt a lisztet óvatosan lassan adjuk hozzá. Folyamatos keverés mellett 5-6 percig főzzük , majd a tűzről levéve várjuk meg míg lehül.
Ezeután adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót.

Ezek után jön a nehezebbik része, mert eredetileg van egy olyan eszköz amibe beletöltve a tésztát abból kinyomható a forma. ( Fényképeimhez teszek fel képet a süteményről, hogy könnyebb legyen elképzelni). Nálunk is kapható hasonló szerkentyű ami keksz szerű sütik készítésére alkalmas, azzal megoldható ez a művelet, vagy le kell mondanunk a hagyományos formáról :)
A hüvelykujjnyi tésztákat forró olajban ,többször megforgatva kisütjük, majd a hideg szirupba tesszük és abban negyed órát állni hagyjuk, ezután szervírozhatjuk :)

Jó étvágyat!

Tanácsok:
A recept 6 személyre szól.


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török lepény » Török tejberizs » Finom kekszes édesség » Kenyér édesség
» Török gyümölcssaláta » Túrós édesség eperrel » Menemen, a török lecsó » Édesség maradék kalácsból
» Gopínátha édesség » Török palacsinta » Török rizs (vegan) » Török tejberizs light
» Szőlős édesség » Törökmézes » Házi zselés édesség » Török fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.