| Őszibarackos tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás, 15,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 evőkanál cukor, 50 dkg sovány túró, 2,5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál étkezési zselatin, 1 db konzerv őszibarack. Elkészítés: Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel összekeverjük, átszitáljuk és lazán a tojásos masszához keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elterítjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből és azonnal egy kb. 2 evőkanál cukorral megszórt tiszta ruhára borítjuk. A sütőpapírt kissé megnedvesítjük és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A tésztát még forrón a ruha segítségével lazán feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel és a vaníliás cukorral. A zselatint a használati utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük. Hozzákeverjünk két evőkanálnyi túrós masszát, majd mikor jól összedolgoztuk hozzáadjuk a túrós krémhez és óvatosan átkeverjük. Így megelőzhetjük a csomók képződését. A túrókrémet hideg helyre tesszük. Amint a tészta kihűlt kitekerjük és a túrókrémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől néhány centi tészta üresen maradjon. Megszórjuk a jól lecsöpögtetett és kockára vágott őszibarackkal, majd óvatosan feltekerjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |