Tutireceptek.hu fejléc

Balatoni mustos pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb,
4 dl must,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
l kisebb hagyma,
3 szem feketebors,
8 dkg sertészsír,
3 borókabogyó,
2,5 dkg liszt,
só.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, a zöldpaprikát kicsumázom és a paradicsommal együtt nagyobb kockákra vágom, a gyökérféléket pedig tisztítás után lereszelem.
Egy lábasban a zsíron körben megpirítom a húst, majd mellédobom a hagymát, a paprikát és a reszelt gyökérféléket és néhány percig együtt pirítom.
Most jönnek a paradicsomkockák és újabb néhány perces pirítás.
Felöntöm a musttal, sózom és fedő alatt puhára párolom.
A húst felszeletelem és egy előmelegített tálra rendezem.
A mártást leszűröm, liszttel megszórom, összeforralom és a pecsenyére öntöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pékpecsenye » Cigánypecsenye II. » Vargányás szűzpecsenye » Harcsa pecsenye
» Juhászpecsenye » Pecsenyekacsamáj » Bükki kaszás pecsenye » Búbos pulykapecsenye
» Nyúlpecsenye borban » Görög aprópecsenye » Rakott szűzpecsenye » Tordai lacipecsenye
» Zsiványpecsenye » Csárdapecsenye » Révkalauz pecsenye » Göcseji sertéspecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.