| Spárgás pecsenyefalatok receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet karaj, 60 dkg spárga, 5 dkg vaj, 8 szelet piritott kenyér, 1 ek.liszt, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyenzöld. Elkészítés: a húst kiklopfolom,sózon és borsozom és forró vajon mindkét oldalon megsütöm. A kenyér szeleteket szárazom megpiritom.A spárgát 2 cm-s darabokra vágva sós enyhén cukros vizben megfözőm,majd leszüröm.A lét félre rakom.A vajban megpiritom a lisztett,felengedem annyi fözőlével,hogy sűrű mártás legyen belőle.Kicsit forralom és hozzá keverem a tejfölt és a sót.Jó alaposan kikeverem.Kivajazott jénai tálra rakom a piritott kenyeret,erre rakom a kisütött húst,a lecsöpögtetett spárgát.A legvégén leöntöm a mártással.10-15 percig sütöm.180-190 fokon.Petrezselyemmel díszítve tálalom. Tanácsok: mivel kenyér alapon van a hús,igy csak valamilyen könnyű saláta való mellé.Gyorsan kész van!! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |