| Krumplipecsenye receptZöldséges ételek Hozzávalók: A krumplipecsenyéhez: kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli 3-4 evőkanál liszt 1 tojás 3 cikk zúzott fokhagyma egy csokor petrezselyemzöld őrölt bors só A túróhoz: 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt) 2 dl joghurt egy kis csokor apróra vágott medvehagyma 3 gerezd zúzott fokhagyma só őrölt (színes) bors Elkészítés: A krumplipecsenye: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük. Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat. A túró: A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük Tanácsok: Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |