| Pöttyös pecsenye receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg csontozott karaj 3 db sárgarépa 3 db petrezyelyemgyökér 4 db ecetes uborka só. bors pirospaprika 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A karajba éles késsel hosszában három lyukat szúrunk.Az egyikbe a tisztított sárgarépát,a másikba a petrezyelyemgyökeret, a harmadikba az ecetes uborkát toljuk.Sóval,borssal,fokhagymával ízesített vizet forralunk,belefektetjük a húst és puhára főzzük.A puha húst lecsurgatjuk de azon melegen pirospaprikába forgatjuk.Alaposan lehűtjük és tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk.Minden szelet közepén ott lesz a piros fehér meg a zöld pötty.Nemcsak mutatós ,de finom hideg pecsenye. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |