| Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb bőrével 16 szelet füstölt szalonna 8 vékony szelet sajt (ha van, akkor füstölt) 16 szem aszaltszilva 10-15 dkg durvára vágott vagy darált dió 3 db zsemle 2 db tojás só ételízesítő őrölt bors őrölt fahéj 1-1,5 dl fehérbor (ha nincs, víz is jó) zsír vagy olaj a sütőedénybe Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítom, besózom, félreteszem. Az aszaltszilvát megmosom, kicsit félretszem ázni.A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom, egy tálba teszem. Beleütöm a 2 db tojást, beleteszem a diót, ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízlés szerint ízesítem, jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm, erre teszek 1 szelet sajtot, 2 szem aszaltszilvát, a bőrt visszahajtom. Kizsírozott sütőedénybe teszem egymás mellé. A tetejére 2-2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort vagy a vizet összekeverem kevés fahéjjal, és meglocsolom vele a combokat. Az edényt a fedelével vagy alufóliával lefedem, előmelegített sütőben jó 1 órát sütöm 200 fokon. Majd leveszem fedőt vagy fóliát, és szép pirosra sütöm a combokat. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |