| Pikáns csirkecomb. receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 4-5 evőkamál olaj 5-6 gerezd fogkhagyma 1 kávéskanál paradicsompüré Csípős Piros Arany ízlés szerint 2 evőkanál liszt 5 dl húsleves (kockából) 1 dl tejszín Elkészítés: 1. A megtisztisztított csirkecombokat sózza be, és nagyobb serpenyőben, a felforrósított olajon, nagy lángon pirítsa meg mindkét oldalát. Tegye félre. 2. A visszamaradt zsiradékba keverje bele az összetúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Futtasa meg, de nem szabad megégetni! Hintse meg a liszttel, kissé pirítsa meg, utána tegye bele a Piros Aranyat, a levessel forralja össze, majd szűrje le. 3. A combokat tegye a fokhagymás lébe, lefedve párolja 40 percig, utána a tejszinnel dúsítsa, keveset tegyen félre, és tálaláskor öntse a húsra. Zsemlegombócot kínáljon hozzá. Tanácsok: Díszítheti tálaláskor paradicsommal, salátával, paprikával.....ki ki izlése szerint bármilyen zöldségfélével. Egészséges, finom, mitatós. Jó étvágyat hozzá!! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 785 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |