Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkecomb. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
4-5 evőkamál olaj
5-6 gerezd fogkhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
Csípős Piros Arany ízlés szerint
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. A megtisztisztított csirkecombokat sózza be, és nagyobb serpenyőben, a felforrósított olajon, nagy lángon pirítsa meg mindkét oldalát. Tegye félre.
2. A visszamaradt zsiradékba keverje bele az összetúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Futtasa meg, de nem szabad megégetni! Hintse meg a liszttel, kissé pirítsa meg, utána tegye bele a Piros Aranyat, a levessel forralja össze, majd szűrje le.
3. A combokat tegye a fokhagymás lébe, lefedve párolja 40 percig, utána a tejszinnel dúsítsa, keveset tegyen félre, és tálaláskor öntse a húsra. Zsemlegombócot kínáljon hozzá.

Tanácsok:
Díszítheti tálaláskor paradicsommal, salátával, paprikával.....ki ki izlése szerint bármilyen zöldségfélével.
Egészséges, finom, mitatós.

Jó étvágyat hozzá!!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 785 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns vitaminbomba » Pikáns hússzelet » Pikáns tárkonyos máj » Pikáns pórés lepény
» Vegyespikáns lekvár » Halszelet pikáns bundában » Pikáns dinnyekockák » Pikáns leves pulykamellből
» Őzcomb pikáns mártással » Pikáns burgonyapüré » Pikáns csirkemáj pástétom » Pikáns babfőzelék
» Pikáns metélt » Pikáns pástétom » Pikáns csirkefalatkák » Pikáns metélt palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.