| Májas töltött zsemle receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 8 zsemle 2 dl tejföl 1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv) 3 evőkanál olaj 2 tojás 1 evőkanál konyak 1 diónyi hagyma 1 teáskanál majoránna 1teáskanál mustár 1 késhegynyi pástétomfűszer ízlés szerint só és bors Elkészítés: Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra összevágjuk. Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával szétmorzsolt máj krémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fűszert, és megsózzuk. Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem el áztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét. Tanácsok: Egy csésze teával finom és nem drága vacsora. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |