| Aszaltszilvás csoki kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg aszalt szilva 4 ek rum 2,5 dkg kakaó 10 dkg 70 % kakaótartalmú étcsoki 5 dkg margarin 18 dkg porcukor 4 db tojásfehérje 8,5 dkg liszt 1 kk fahéj 1 dl víz tejszínhab Elkészítés: Az aszalt szilvát félbevágni, és a rumba beáztatni, majd hagyni hogy jól magába szívja a rumot. A kakaót, az apró darabokra tört csokoládét, a margarint és a cukrot egy edénybe tenni. Hozzáadni a vizet és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett addig melegíteni, amíg sima állagú nem lesz. Ezután félre tenni hűlni. A nagyobb méretű tojások fehérjéjét a 4 dkg cukorral kemény habbá verni. A felvert habra rászitálni a lisztet és a fahéjat, majd jól összekeverni. A beáztatott szilvát egy szűrűbe tenni és lecsepegtetni. A fennmaradó rumot szintén a masszához önteni, végül hozzáadni a csokoládés keveréket, és így is jól kikeverni. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kibélelni sütőpapírral, és beleönteni a masszát, (én egy 25x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem). A tetejét kirakni a szilva darabokkal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem. A formában hagyni kihűlni, majd porcukorral megszórva, jó sok tejszínhabbal tálalni. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |