| Diós-szilvás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 4 dl tejföl 2, 5 dl cukor fél csomag sütőpor 5 dl liszt fahéj ízlés szerint dió ízlés szerint 5 dkg margarin szilva ízlés szerint Elkészítés: A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben. A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Megjegyzés: Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |