| Szilvás csók receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 30 dkg liszt - fél tasak sütőpor - 10 dkg vaj - 2 tojássárgája - 12 dkg cukor - tejföl - 50 dkg puha, rumba áztatott szilva - 1 marék dió - 1 dl sűrű cukorszirup a tálaláshoz, porcukor Elkészítés: A lisztet a sütőporral keverjük el, a puha vajjal morzsoljuk össze, adjuk hozzá a tojás sárgákat, a cukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 30 percre tegyük hűtőbe, majd nyújtsuk ki, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és pár centinként nyomkodjuk bele a rumba áztatott szilvákat. A diógerezdeket nyomkodjuk a szilvaszemekbe, és a cukorsziruppal kenjük meg. 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Amikor kihűlt, szaggassunk belőle kerek-formás csókokat. Hidegen, porcukorral megszórva kínáljuk A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |