Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
44 dkg mangalica szűzpecsenye
8 dkg pépesített jércemell
4 dkg aszalt paradicsom
4 dkg rókagomba
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű
1 csokor snidling
1,5 dl étolaj vagy olivaolaj
4 dl tejszín
15 dkg friss bébirépa
15 dkg friss zöld ceruzabab
15 dkg gyöngyhagyma
20 dkg cukkíni
10 dkg angol zeller

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszanti irányba bevágjuk, óvatosan szétnyitjuk, kiteritjük, - sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük.

A pépesített jércemellhez hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, kissé lepirított, enyhén sózott rókagombát, reszelt fokhagymát, friss kakukkfüvet, sózzuk, és őrölt borssal ízesítjük - fűszerezzük.

A tölteléket egyenletesen elosztjuk az előkészített szűzpecsenyén, majd felgöngyöljük, és húrok kötözéssel megkötözzük. A töltött pecsenyét kevés forró olajon elősütjük, majd egy előmelegített sütőben 170 şc-on szaftosra és egyben ropogósra sütjük.

A tisztított zöldségeket sóval ízesített meleg vajhoz adjuk a puhulás sorrendjében és készre, vagyis resre pároljuk.

A zöldségköretet ízlésesen a tányérra tálaljuk, mellé helyezzük a ropogós szűzpecsenyét és a tejszínes, kakukkfüves snidlingmártást.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj » Töltött gombafejek sütve » Sajttal töltött körte » Cserkész töltött burgonya
» Töltött cukkini (U 1) » Sajtos töltött csirkemell » Májjal töltött karaj » Galyasági töltött tojás
» Töltött alma » Kínai töltött kacsa » Aszaltszilva-likőr » Csirkével töltött cikória
» Töltött kacsa (4személyre) » Zöldséggel töltött dagadó » Töltött zeller » Töltött paradicsomgombák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.