| Aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 44 dkg mangalica szűzpecsenye 8 dkg pépesített jércemell 4 dkg aszalt paradicsom 4 dkg rókagomba 1 gerezd fokhagyma ízlés szerint só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű 1 csokor snidling 1,5 dl étolaj vagy olivaolaj 4 dl tejszín 15 dkg friss bébirépa 15 dkg friss zöld ceruzabab 15 dkg gyöngyhagyma 20 dkg cukkíni 10 dkg angol zeller Elkészítés: A szűzpecsenyét hosszanti irányba bevágjuk, óvatosan szétnyitjuk, kiteritjük, - sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A pépesített jércemellhez hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, kissé lepirított, enyhén sózott rókagombát, reszelt fokhagymát, friss kakukkfüvet, sózzuk, és őrölt borssal ízesítjük - fűszerezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk az előkészített szűzpecsenyén, majd felgöngyöljük, és húrok kötözéssel megkötözzük. A töltött pecsenyét kevés forró olajon elősütjük, majd egy előmelegített sütőben 170 şc-on szaftosra és egyben ropogósra sütjük. A tisztított zöldségeket sóval ízesített meleg vajhoz adjuk a puhulás sorrendjében és készre, vagyis resre pároljuk. A zöldségköretet ízlésesen a tányérra tálaljuk, mellé helyezzük a ropogós szűzpecsenyét és a tejszínes, kakukkfüves snidlingmártást. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |