| Töltött karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg karaj, 25 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 3 kemény tojás, 1 nyers tojás, egy csipet kakukkfű, Piros Arany, 1 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 3 zöldpaprika, 1 dl tejföl, 1 zsemle. Elkészítés: A gombát vékonyan fölszeleteljük, és gomba pörköltet készítünk belőle. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást, a nyers tojást. A karajt középen felszúrjuk, és a jól elkevert töltelékkel megtöltjük. Két végét összetűzzük, a húst forró olajban megforgatjuk. Megkenjük Piros Arannyal, mellé tesszük a feldarabolt zöldpaprikákat, paradicsomokat (vagy lecsót), a vöröshagymát, a fokhagymát, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, végül sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor az áttört mártással leöntjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |