Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilva-likőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
40 dkg magozott aszalt szilva,
40 dkg méz,
4 darab fahéj,
1 vaníliarúd,
kb. 5 dl vodka.

Elkészítés:
1. Alaposan kimosunk, majd megszárítunk egy csavaros tetejű 1 literes befőttesüveget. Beledobunk néhány szem aszalt szilvát, aztán rácsorgatunk egy kis mézet, majd megint szilva jön és újra méz.
2. Félúton, hogy a fűszerezéssel is törődjünk, beletesszük az üvegbe a fahéjdarabkákat és vaníliarudat, amelyet előtte keresztbe és hosszában is félbevágtunk. Most megint belekerül az üvegbe némi aszalt szilva, rá egy kevés méz, és így haladunk, amíg el nem fogy a gyümölcs, valamint a fele mennyiségű, azaz 20 dkg méz.
3. A mézes, fűszeres aszalt szilvát felöntjük annyi vodkával, amennyi ellepi majd lezárjuk, és 3-4 napig hűvös, sötét helyre állítjuk. Amikor eszünkbe jut, összerázzuk, mindössze ennyi a teendőnk vele.
4. Pár nap múlva, miután a szilvaszemek már megduzzadtaka mézes, vaníliás alkoholban, és már jól átadták az ízüket neki, a maradék 2o deka mézet kavargatva összefőzzük 2 dl vízzel. Ezután megvárjuk, hogy a mézes víz langyosra hűljön, aztán ráöntjük a szilvára.
5. Az egészet jól összekeverjük, és néhány gyógyszertári gézlapon keresztül átszűrve csinos, tiszta kicsi üvegekbe töltjük. Kézügyességünk függvényében szépen kidekoráljuk őket cimkével és masnival, majd hűtőbe tesszük, ahol több hétig is elállnak.
Megjegyzés: A vodkás szilvát a későbbiekben ugyanúgy használhatjuk sütikhez, fagyikhoz, vagy gyümölcssalátákhoz, ahogy például a rumos meggyet szokás.
7 dl lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Champagner Fizz » Luna Rossa » Long Distance Runner » First Kiss
» Sierra Margarita » Bólé fehérborral » Jose Cuervo » Banános trópusi ital
» Carrot cream » Port Antonio » Forró, fűszeres gyömbértea » Van gogh
» Relax » Bourbon Hot Toddy » Hatékony gyógyital nőknek » Safe sex on the beatch:


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.