| Sajtos töltött csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre (kiadós ) 4 db fél csirkemell, azaz 2 teljes 10 dkg trappistasajt 1 csomag szeletelt füstölt angolszalonna, (tescoba elég jó áron van )kb 350-400 ft 1 csomag néhány fogvájó pici vegeta pici bors 5-6 ek olaj 2 dl víz Elkészítés: 1,.a fél melleket megmosom, letörlöm, és éles késsel zsebeket vágok rájuk 2,.a trapistát kb akkora kockákra vágom hogy kényelmesen bebirjam tuszkolni a zsebekbe 3,.a trappistakockákat becsomagolom 1-2 szelet angolszalonnába, és bedugom a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzöm 4,.egy hosszú nyél nélküli serpenyőben megforrósítom az olajat és a melleket elősütöm mindkét oldalán szép pirosra (még ilyenkor ne ízesítd) 5,. ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozd, vegetázd és öntsd alá a 2 dl vizet, takard le és tedd be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön. Isteni finom ahogy a füstölt angolszalonna íze átjárja a csirkemellet. Tanácsok: Hogy a sajt ne follyon ki, úgy csomagold a szalonnába, hogy ha beteszed a húsba mindig a csomagolt rész essen a zseb felvágott része felé. Köretként diónyi margarinnal és tejjel kikevert haboskrumpli, és dinszteltkáposzta illik nagyon jól hozzá.VIGYÁZZ A VEGETÁZÁSSAL MERT A SZALONNA ELÉG SÓS ÉS KÖNNYŰ ELSÓZNI EMIATT!! Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: kicsi kcal A receptet beküldte: erika1012 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |