| Angolzeller csőben receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 angol zeller 10 dkg vaj 10 dkg liszt 5 dl tej 15 dkg Edami sajt 1 liter zöldségleves só, őrölt bors a forma kikenéséhez 2 evőkanál olaj Elkészítés: Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben főzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve főzzük krémesre. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütőben süssük pirosra, és forrón kínáljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |