| Csőben sült krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 4 gerezd fokhagyma összetörve 60 g reszeltsajt csipetnyi szerecsendió 300 ml főzőtejszín 125 ml tej só bors Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 170 C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). A burgonyát éles késsel szeletelje fel vékonyra. Egy 23x16 cm-es hőálló edényt vajazzon ki, és bélelje ki burgonyaszeletekkel. Szórja meg fokhagymával, sajttal, szerecsendióval, majd fűszerezze a rétegek között, de hagyjon egy kevés sajtot a tetejére is. Locsolja meg tejszínnel és tejjel, és szórja rá a maradék sajtot. 50-60 percig süsse, vagy amíg a burgonya teljesen átsül, és a leve elfő. Ha a teteje túlzottan megbarnulna, lazán borítson rá fóliát. Tálalás előtt 10 percig hagyja pihenni. Tanácsok: LHP-ben találtam, és igen könnyen elkészíthető, finom vacsi. Kicsit ízlés szerint átalakítottam. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |