| Póréhagyma csőben sütve receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg mascarpone 1 dl törkölypálinka (grappa) vagy vodka 2 dl tejszín frissen reszelt szerecsendió só és frissen őrölt bors 75 dkg póréhagyma, zöldjétől megtisztítva és a fehér szárrész 1 centis karikákra vágva 5-10 dkg frissen reszelt parmezán kevés vaj a tűzálló tál kikenéséhez (ez a mennyiség 4-6 személyre elegendő) Elkészítés: A mascarponét, a törkölypálinkát és a tejszínt habosra keverjük. Ízesítjük frissen reszelt szerecsendióval, megsózzuk, megborsozzuk. A pórékarikákat fakanállal belekeverjük a mascarponés krémbe. Kivajazunk egy 30 cm hosszú, ovális alakú tűzálló tálat. Belesimítjuk a krémes hagymát, a tetejét megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. A 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a krémes hagymát. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |