Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma csőben sütve recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 dl törkölypálinka (grappa) vagy vodka
2 dl tejszín
frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
75 dkg póréhagyma, zöldjétől megtisztítva és a fehér szárrész 1 centis karikákra vágva
5-10 dkg frissen reszelt parmezán
kevés vaj a tűzálló tál kikenéséhez
(ez a mennyiség 4-6 személyre elegendő)

Elkészítés:
A mascarponét, a törkölypálinkát és a tejszínt habosra keverjük. Ízesítjük frissen reszelt szerecsendióval, megsózzuk, megborsozzuk.
A pórékarikákat fakanállal belekeverjük a mascarponés krémbe.
Kivajazunk egy 30 cm hosszú, ovális alakú tűzálló tálat. Belesimítjuk a krémes hagymát, a tetejét megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
A 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a krémes hagymát.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült vegyes zöldség » Csőben sült sajtos zeller » Barnarizs csőben sütve » Nyúl zöldségágyban sütve
» Csőben sült szűzpecsenye » Polip olívaolajban sütve » Burgonyapüré csőbensülve » Szilvalekvár sütőben sütve
» Francia póréhagymaleves » Makaróni csőben sütve » Csőben sült burgonyatorta » Csőben sült sonkás karfiol
» Paradicsomos póréhagyma » Póréhagymás saláta » Karfiol sütve » Póréhagyma leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.