Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült currys csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg csirkemellfilé (pulyka is lehet)
2 ek. liszt
5 dl tej
1 póréhagyma
20-25 dkg gomba (anélkül is jó)
vaj v. margarin
olaj
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
2 ek. mustár
1 ek. curry

bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük. A mustárt összekeverjük 1,5 dl tejjel, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a csirkemellet áztatni - lehetőleg néhány órára -, majd kevés olajon, részletekben, hirtelen megpirítjuk (akár két serpenyőben is lehet).
Egy tálkában összekeverjük a lisztet, curryt és a maradék tejet. A póréhagymát és a gombát felszeleteljük és vajon megpirítjuk, a fokhagymát ráaprítjuk, majd ráöntjük a currys-lisztes tejet, és kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
Kiolajozott, magasabb falú közepes tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a szószt, sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Tanácsok:
Nagyon finom, különleges étel! Csirkecombfilé is nagyon jó hozzá, azt nem kell tovább szeletelni.
Egytálétel változat: előzőleg kb. 1 kg megtisztított, vastagabb hasábokra darabolt, sózott krumplit a kiolajozott tepsiben kevés vízzel fólia alatt félpuhára párolunk, majd erre tesszük rá a húst, szószt, sajtot, és megsütjük.


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csabai csirkecomb » Bazsalikomos csirkesaláta » Csőben sültbrokoli » Csőben sült hús
» Cukkinis csirke - másként » Dióval rántott csirkemell » Rakott csirke olasz módra » Mézes csirke Maris módra
» Kapros-túrós csirkemell » Gombás csirkemell » Tejszínes spanyol csirke » Szezámmagos mézes csirke
» Színes csirkés tészta » Tócsniba bújt csirke » Csirkecomb kókuszbundában » Telkibányai csirkenyársak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.