| Csőben sült currys csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg csirkemellfilé (pulyka is lehet) 2 ek. liszt 5 dl tej 1 póréhagyma 20-25 dkg gomba (anélkül is jó) vaj v. margarin olaj 3 gerezd fokhagyma 15 dkg sajt 2 ek. mustár 1 ek. curry só bors Elkészítés: A csirkemellet vékonyra szeleteljük. A mustárt összekeverjük 1,5 dl tejjel, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a csirkemellet áztatni - lehetőleg néhány órára -, majd kevés olajon, részletekben, hirtelen megpirítjuk (akár két serpenyőben is lehet). Egy tálkában összekeverjük a lisztet, curryt és a maradék tejet. A póréhagymát és a gombát felszeleteljük és vajon megpirítjuk, a fokhagymát ráaprítjuk, majd ráöntjük a currys-lisztes tejet, és kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Kiolajozott, magasabb falú közepes tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a szószt, sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Tanácsok: Nagyon finom, különleges étel! Csirkecombfilé is nagyon jó hozzá, azt nem kell tovább szeletelni. Egytálétel változat: előzőleg kb. 1 kg megtisztított, vastagabb hasábokra darabolt, sózott krumplit a kiolajozott tepsiben kevés vízzel fólia alatt félpuhára párolunk, majd erre tesszük rá a húst, szószt, sajtot, és megsütjük. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |