| Csőben sült lencse receptEgytálételek Hozzávalók: 35 dkg lencse 50 dkg darált sertéshús 10 dkg vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika 20 dkg vegyes sajt 2 evőkanál liszt 2 tojás 2-3 dl tejföl Elkészítés: A lencsét sós vízben puhára főzzük. Kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, félretesszük. A zsírjában megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, fokhagymával ízesítjük és puhára pároljuk. összekeverjük a leszűrt lencsével, kivajazott jénaiba tesszük, befedjük a reszelt sajt, tejföl, tojás és liszt keverékével. Rászórjuk a szalonnapörcöt, még egy kis reszelt sajtot, előmelegített sütőben összesütjük. (200 fokon kb. 15 perc) A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |