| Gyors almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7,5 dkg vaj 2 nagy alma 2 tojás 14 dkg cukor 15 dkg liszt Elkészítés: A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát a formába simítjuk, óvatosan a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, és meleg sütőben megsütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából. Langyosan kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |