| Nagyanyó almatortája receptSütemények, édességek Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ: 12 dkg (rétes)liszt 5 dkg cukor 5 evőkanál olaj 6 evőkanál tej 2 tojás 1 csomag sütőpor (egy pici reszelt citromhéj) A TETEJÉRE: 4-5 alma 2 tojás 8 dkg porcukor 10 dkg olvasztott vaj Elkészítés: Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, az olajat, a tejet, a 2 tojást, és a sütőport. Ízlés szerint mehet bele egy kevés reszelt citromhéj is. A sütőt 210 fokra bekapcsolom, és amíg melegszik, meghámozom az almát, és vékony cikkekre vágom. A kivajazott (vagy szilikon) tortaformába öntöm a tésztát, és a tetejét kirakom az almákkal. 15percig sütöm. Ezalatt összekeverem az olvasztott vajat és a porcukrot a 2 tojással, majd a félig sült torta tetejére öntöm, és visszatolom az egészet a sütőbe. Szép aranyszínűre sütöm, majd ha kihűlt felszeletelem:) Tanácsok: Nem muszáj tortaformában sütni, mert nem torta jellegű, hanem olyan "sütiszerű":D Én igazándiból az egyszerűség kedvéért választom a kerek formát, mert az szilikon és nem kell kivajazni:) NAh meg persze a Mami is úgy csinálja:) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: zsófyc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |