| Szirupos almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 6 db kisebb egyforma méretű savanykás alma 7 dkg vaj 15 dkg porcukor 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 db tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd magházát szórjuk ki. Tegyük egy kis lábasba a cukrot, olvasszuk barnára, majd csorgassuk meg vele a sütőedényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Tegyük bele egymás mellé a meghámozott almákat, majd csorgassuk meg az olvasztott vajjal. tegyük a sütőbe, 140-150 fokra, kb. 20 percig, hogy megpárolódjon. A tojásokat verjük fel jól a cukorral kemény habbá, majd kanalazzuk bele a szódabikarbónával összekevert lisztet. Öntsük a megpárolt almákra, majd tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Az elkészült torta széleit vágjuk el éles késsel, majd borítsuk egy nagy tálra. Ha kissé kihűlt szeleteljük cikkekre, és a sziruppal csorgassuk meg. A receptet beküldte: hercenő31 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |