| Gyorsan kész almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg vaj, néhány alma (minimum két darab), 2 db tojás, 14 dkg cukor, 15 dkg liszt, só. Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 5 dkg lisztet, a lehűlt olvasztott vaja, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején legyező alakban elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |