| Francia almatorta 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7,5 dkg puha vaj 15 dkg cukor 2 evőkanál vaníliás cukor csipet só 4 tojás 10 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 75 dkg savanykás alma 1,5 dl tejföl 1 evőkanál porcukor Elkészítés: A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután egyenként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük. A receptet beküldte: rekag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |