Tutireceptek.hu fejléc

Francia almatorta 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
75 dkg savanykás alma
1,5 dl tejföl
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután egyenként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás
süteményre, és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt
tortát porcukorral meghintjük.


A receptet beküldte: rekag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia zöldségtál » Francia tárkonyos csirke » Franciakrémes-torta » Francia borjúborda
» Mézes almatorta » Csokis (ünnepi) almatorta » Francia rakott burgonya » Francia krumpli
» Francia csoki torta » Házi francia krémes! » Francia csokitorta* » Dán almatorta
» Sütés nélküli almatorta » Konyakos almatorta » Meggyes francia krémes » Kanadai francia tourtiere


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.