| Bécsi almatorta2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 1 tojás 1 tk. sütőpor 12,5 dkg margarin Töltelék: 6-7 db alma Öntet: 15 dkg margarin 12,5 dkg cukor 1 tojás 1 citrom héja 250 ml tejszín 10 dkg liszt Elkészítés: A tészta hozzávalóit ősszegyúrjuk és egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Az almát cikkekre vágjuk és a tésztára halmozzuk. Az öntethez a tejszínt keményre verjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a torta tetejére öntjük. A sütőben az alsó részre tesszük és 200 fokon 35-40 percig sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rekag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |