| Omlós diabetikus almatorta receptHozzávalók: A tésztához 25 dkg kocka margarin 10 dkg glukonon 1 tojás 40 dkg bio liszt 1 mokkáskanál só A forma kikenéséhez: margarin A tészta nyújtásához: finomliszt A töltelékhez: 1 kg alma 2 evőkanál glukonon 1 evőkanál citromlé 1 mokkáskanál őrölt fahéj A tetejére: 5-6 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár maréknyi dió Elkészítés: A puha margarint a glukononnal habosra keverem, majd beledolgozzon a tojást. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrom és beteszem a hűtőszekrénybe, amíg a tölteléke elkészítem. Az almát meghámozzon, félbevágom, magházat ell távolítom, húsait nagy (3 cm-es) kockákra vágom. Ezután a glukononnal, a citromlével, a fahéjjal összekeverem. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenem. A tésztát belenyomkodom úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen. Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodom a formába. Az almát egyenletesen a tésztára halmozzom. Előmelegített sütőben, (180 °C) kb. 40 percig sütőm. Amikor kész, vékonyan megkenem diabetikus baracklekvárral és durvára vágott dióval, Cikkekre vágva tálaljuk. Tanácsok: Fajtája válogatja, hogy az alma eláztatja e a tésztát vagy nem. Ha leveses, célszerű zsemlemorzsát is szórni alá. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |