| Almás-hagymás hal receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg tengerihal-filé(mélyhűtött), 40 dkg apró vöröshagyma, 2 db nagy alma, 8 dkg vaj, 4 evőkanál liszt, 2 dl száraz fehérbor, 1 erőleveskocka, só, őrölt bors, 1 db citrom leve. Elkészítés: A megtisztított hagymákat egészben hagyva,a nagyobbakat félbevágva,4 dkg vajon aranysárgára pirítunk. Felöntjük a borral és annyi vizzel,hogy éppen ellepje. Feloldjuk benne a húsleveskockát,és lefedve,kis lángon a hagymát kb.20 perc alatt puhára pároljuk. Ez után a meghámozott és cikkekre vágott almát is beletesszük,sózzuk,borsozzuk(óvatosan,mert a húsleveskocka is sós),és fedő nélkül együtt még öt percig a tűzön hagyjuk. Akkor jó,ha a leve is besűrűsödött. Amíg a hagyma párolódik,felszeleteljük a felengedett halat,és citromlével megöntözve 10 percig állni hagyjuk. Ez után lecsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk és lisztben megforgatjuk. A maradék vajon a halszeleteket mindkét felükön megsütjük,és a hagymás almával körítve tálaljuk. Tanácsok: Jó étvágyat! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |