| Ciprusi fűszeres hal receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg mirelit tonhal 3 dkg vaj 2 gerezd fokhagyma 1 dl fehérbor liszt só rozmaring cayenne bors Elkészítés: A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük. A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük. Tanácsok: Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |