Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi fűszeres hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt

rozmaring
cayenne bors

Elkészítés:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük.
A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.

Tanácsok:
Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró, fűszeres gyömbértea » Fűszeres sajtos sonka » Fűszeres aprópecsenye » Almás süti, fűszeres
» Fűszeres csábítás » Zöldfűszeres tengeri hal » Fűszeres mandula » Fűszeres-vajkrémes pogácsa
» Fűszeres tésztás csirke » Zöldfűszeres sonkás tészta » Zöldfűszeres rántotta » Ciprusi húsvéti leves
» Fűszeres camembertkrém » Fűszeres csokoládé torta » Fűszeres rizstallérok » Zöldfűszeres tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.