Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 harcsafilé
friss citrom leve

bors
kevés vaj

Elkészítés:
A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre.
Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás citromos máktorta » Citromos kocka » Mákos-citromos sütemény » Citromos csoda
» Citromos madeleine » Citromos csirkekrém leves » Német citromos süti: » Citromos csirke.
» Citromos őzcomb » Habkönnyű-citromos kuglóf » Finom citromos szelet » Citromos-pisztáciás linzer
» Citromos rántott szelet » Citromos álom 2 » Kínai citromos gombás pipi » Citromos sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.