| Citromos madeleine receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 10 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg liszt pici só 10 dkg felolvasztott margarin Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Aztán felütöm a tojásokat, majd hozzájuk teszem a cukrot, és robotgéppel 3-4 perc alatt alaposan habosra keverem őket. Amikor már szép habos, a liszthez hozzákeverem a csipet sót, majd a tojáshabhoz reszelem a citrom héját. Ekkor előveszek egy fakanalat és széles mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatom a lisztet, végül hozzáforgatom az olvasztott margarint is. Ezzel el is készült a sütemény tésztája. Ekkor vékonyan kivajazom a madeleine formákat, majd a tésztával együtt beteszem őket a hűtőbe fél órára. A pihenő idő leteltével a tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és 190 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket. A receptet beküldte: Arwen21 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |