Tutireceptek.hu fejléc

Citromos csirke. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny
5 dl. tyúkhúsleves(leveskockából)
2 citrom
1 fej vöröshagyma
csipetnyi sáfrány
10-10 dkg magolt zöld olajbogyó és mandula
2 evőkanál olívaolaj
fél-fél kávéskanál őrölt fahéj és gyömbér
őrölt bors


Elkészítés:
Megfőzzük a húslevest, finomra vágjuk a hagymát,lecsöpögtetjük az olajbogyót és tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulát.
Serpenyőben,forró olajban elősütjük a csirkehúst, megszórjuk fahéjjal,a sáfránnyal, a gyömbérrel,beletesszük az olajbogyót,a mandulát,megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslevessel.Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve ,30 percig főzzük.Közben, beletesszük a cikkekre vágott citromot.Rizzsel,vagy kuszkusszal köríthetjük.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 454 kcal

A receptet beküldte: Wndy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos adventi koszorú » Citromos álom torta » Citromos krémes szelet » Citromos frissítő
» Citromos-mézes szőlőleves » Citromos szelet 2 » Almás-citromos fasírt » Finom Citromos süti
» Citromos sorbet » Citromos csirke * » Citromos fagyi » Citromos csillagok
» Citromos sertéssült » Citromos - grízes sütemény » Citromos mimóza » Citromos keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.