| Citromos csirke. receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny 5 dl. tyúkhúsleves(leveskockából) 2 citrom 1 fej vöröshagyma csipetnyi sáfrány 10-10 dkg magolt zöld olajbogyó és mandula 2 evőkanál olívaolaj fél-fél kávéskanál őrölt fahéj és gyömbér őrölt bors só Elkészítés: Megfőzzük a húslevest, finomra vágjuk a hagymát,lecsöpögtetjük az olajbogyót és tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulát. Serpenyőben,forró olajban elősütjük a csirkehúst, megszórjuk fahéjjal,a sáfránnyal, a gyömbérrel,beletesszük az olajbogyót,a mandulát,megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslevessel.Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve ,30 percig főzzük.Közben, beletesszük a cikkekre vágott citromot.Rizzsel,vagy kuszkusszal köríthetjük. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 454 kcal A receptet beküldte: Wndy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |