| Citromos rántott szelet receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz. Elkészítés: A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét. A megfűszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban 4-5 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével. Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyem zölddel feldíszítve. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes étel. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |