| Áfonyás csokoládépuding. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg puha vaj + a formázáshoz 15 dkg barna cukor 2 tojás 15 dkg liszt 1 kávéskanál sütőpor 5 dkg csokoládé 10 dkg feketeáfonya + a díszítéshez Az öntethez: 10 dkg csokoládé 2 evőkanál méz 1 evőkanál vaj 1 evőkanál rum Elkészítés: 1. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és a sütőport alaposan keverje össze, majd adja hozzá a felolvasztott csokoládét meg az áfonyát. A tésztát kanalazza kivajazott pudindformába, két réteg sütőpapírral szorosan fedje le. A formát állítsa forrásban lévő vizet tartalmazó edényre úgy, hogy a pereme ne merüljön a víz alá. A pudingot gőzölje át 1 órán át, szükség esetén pótolja az elpárolgott vizet. 2. Gyenge tűzön folyamatosan kevergetve olvassza meg az öntet hozzávalóit, keverje el a rummal. Az elkészült pudingot vegye le a tűzről, távolítsa el a sütőpapírt, a szélét körben késsel lazítsa fel, borítsa tálra. Locsolja meg a rumos öntettel, díszítse áfonyaszemekkel, és azonnal tálalja. Tanácsok: Mutatós, egészséges, finom. Diétásoknak nem való...hízásra alkalmas. Jó étvágyat hozzá!!! Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 887 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |