| Áfonyás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2 db dupla filézett csirkemell 25 dkg gomba 5 dkg vörös áfonya 5 dkg mandulapehely 2 evőkanál extraszűz olívaolaj 1 mokkáskanál só 1/2 mokkáskanál tormapor 1/2 mokkáskanál mangópor 1 késhegynyi őrölt fehérbors Elkészítés: A gombát megmossuk, megtisztítjuk,négyfelé vágjuk. Egy fél evőkanál olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát. A gombát és a mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk a sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal. Közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül. A csirkemelleket megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk. Sózzuk, serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a szeleteket. A hőmérsékletet takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát. Rászórjuk a tormaport és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel. Időnként megkeverve húsz percen át puhítjuk az ételt. Amikor elkészült, a csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |