| Vörösáfonyás péksütemény receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Kb. 6-7 darabhoz 140 g kenyérliszt BL80 1 kávéskanál sütőpor 0.25 kávéskanál só 40 g vaj 60 ml tej 1 kk narancshéj (reszelt) 1 db tojássárgája 2 ek lekvár/ dzsem (vörösáfonya) Elkészítés: A légkeveréses sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük. A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzákeverjük a tejet és puha tésztává dagasztjuk. A narancshéjat, a tojássárgáját, a lekvárt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, teszünk még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen. A tésztát meglisztezett deszkán 1, 5 cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágunk (erre jó a süteményforma is). Kb. 6-7 db lesz belőle. A sütőbe rakjuk a zsemléket, és megsütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |