| Áfonyás spenót saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1/4 csésze fehér borecet, 1 evőkanál vaj, 3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula, 45 dkg friss, tisztított spenót, 1 bögre szárított vagy aszalt áfonya, 2 evőkanál pirított szezámmag, 1 evőkanál mák, 1/2 bögre porcukor, 2 teáskanál kockázott vöröshagyma, 1/4 evőkanál paprika (ízlés szerint), 1/4 csésze almaecet, 1/2 csésze olivaolaj. Elkészítés: Egy közepes serpenyőben közepes hőmérsékleten felolvasztom a vajat. Belekeverem a mandulát a vajba és megpirítom alaposan. Leveszem a tűzről, ha már szép aranybarna színű lett. Egy nagy edénybe beledobom a kisméretre - kézzel - tépett friss spenótlevéldarabkákat, összekeverem a pirított mandulával és az áfonyával. Egy harmadik, szintén közepes méretű edénybe belehelyezem a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, fehér bor-ecetet, almaecetet és az olivaolajat. Összekeverem alaposan. Meglocsolom a tálkákba helyezett spenótot tálalás előtt! Tanácsok: Tálalhatjuk hús mellé köretnek vagy önmagában is! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |