| Áfonyás joghurttorta 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg áfonya 2 doboz joghurt 3 dl tejszín 3 tojás 3 ek liszt 3 ek porcukor 6 ek áfonyalé (más piros gyümölcslével is helyettesítető) kevés vaj (a tortaforma kikenéséhez) 1 tasak zselatin(por) Elkészítés: elkészítés Könnyű piskótát készítünk: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével. Vajjal kikent, belisztezett (közepes méretű) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni a formában. Közben elkészítjük a krémet: A zselatint 6 evőkanál áfonylében feloldjuk, hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat. Belekeverjük a zselatint, majd végül az egészben hagyott, megmosott áfonyát. Összeállítás: A krémet a piskóta tetejére öntjük a tortaformában. A tetejét körberakhatjuk a maradék áfonyával, vagy ízlés szerint díszíthetjük. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed, szeletelhető. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |