| Áfonyás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 1 evk.porcukor 1 cs.van.cukor 2,5 dl tejszín 10 dkg rétesliszt 1 citrom héja 25 dkg áfonya (befőtt) 1 evk. vaj Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukikkal kikeverem. A tejszínnel felengedem, majd a lisztet meg a citromhéjat beleszórva simára verem. 20 percig pihentetem. A befőttet leszűröm, kétfelé osztom. A fehérjéket kemény habbá verem, és a tésztamasszába forgatom. Vajat forrósítok teflonserpenyőben, és 2 evőkanálnyi tésztát öntök bele. A palacsintákat lassú tűzön sütöm, és amikor már buborékokat látok a tetején, áfonyát szórok rá, így sütöm teljesen át. A többi tésztával ezt addig ismétlem, míg a hozzávalókból tart, az áfonya egyik felét sütöm így a palacsintákba. A maradék áfonyát a végén a palacsintasütőben egy kevés vajon fél percig párolom, és a kész palacsinták tetejére szórom. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |