| Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel-Danubius Hotel receptSütemények, édességek Hozzávalók: ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS BELGA CSOKOLÁDÉGLAZÚRRAL Lusztig Tamás A Danubius Hotel Flamenco konyhafônökének ajánlásával 15 dkg vaj 6 dkg porcukor 4 db tojás 7 dkg cukor 15 dkg liszt 3 dkg mazsola 3 dkg aszalt szilva 1 dkg narancshéj 3 dkg cukrozott cseresznye 5 dkg dió (durvára darabol va) 2 dkg csokoládé (durvára darabolva) 1 dkg mézes fûszerkeverék 2cl rum Elkészítés: Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Papírral bélelt, vagy kizsírozott ôzgerinc formába öntjük. Sütés: 180 °C -on, kb. 40 percig. Kihülés után csokoládéval áthúzzuk és díszítjük. Tanácsok: Ôszintén reméljük, hogy ezzel a recepttel hozzájárulhatunk a varázslatos karácsony estéhez, és sok örömet okozunk a család minden tagjának! Boldog karácsonyt kívánunk! A receptet beküldte: batarine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |